6 Eylül 2013 Cuma

DISCONNECT/ SANAL HAYATLAR

Venedik ve Toronto film festivallerinde gösterilen film gerçekten de tam "festival filmi" kıvamında. Öncelikle filmi, durum öyküsü formatında bir hikayeyle karşılaşacağınızı bilerek izleyin. Finalde size bir tokat falan çarpmayacak, vurucu anları henüz öykü işlenirken, satır aralarında yakalayacaksınız.
Çağ atlatan teknoloji 'internet'i, sınırsız faydası olan, yaşam kolaylaştıran, bilgi akışını hızlandıran bir bilim mucizesinden ziyade yaşamları alt üst edebilen bir yeni 'kamusal alan' (public sphere) olarak anlatan yapım, 5 farklı karakterin hayatlarının siber dünya üzerinden kesişmesini anlatıyor.
Olay örgüsü çok başarılı kurgulanmış ve karakterler birbirine kusursuz bağlanmış. Oldukça akıcı giden film 7.2 imdb'ye sahip ve süperstar Hollywood oyuncularını barındırmadığı gibi daha çok ABD dizilerinden tanıdığınız yüzlere yer veriyor.


Kesinlikle görülmeye değer bir yapım olan Sanal Hayatlar, izlerken ne kadar öğrendiğini ve etkilendiğini fark etmediğin; ancak sonradan, aklına kazınan sahneleri ve masalsı müziğiyle bakış açısı ve hatta tutum değiştirmeni sağlayan "o tarz" filmlerden.
Playlistinize atmak isteyebileceğiniz başarılı soundtrack'ini de huzurlarınıza sunuyorum. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder