17 Ekim 2013 Perşembe

THE CONJURING /KORKU SEANSI

Kaliteli "korku filmi" kıtlığı çektiğimiz bu yıllarda bir horror için çok yüksek olan 7.8 imdb'siyle dikkatimi çeken Korku Seansı izleyenler tarafından oldukça başarılı bulunuyor. Öncelikle film gerim gerim germeyi başarıyor, sahneler kötü efektlerle bozulmamış, birçok korku filminin batırma noktası olan final bölümü ise stabil tutulmuş sayılır.
the-conjuringKonu, bildiğimiz konu. Film bildiğimiz temada geçiyor. Kocaman çiftlik evlerine yeni taşınan aile doğaüstü varlıklar tarafından rahatsız edildiklerini fark edince bu konuda profesyonel olan Ed ve Lorraine'i çağırırlar. Korku filmi severleri doyuracak belli başlı bir kaç klişe sahnenin de yer aldığı yapımı Testere ve Ruhlar Bölgesi'nin de yönetmenliğini yapan James Wan yönetiyor, oyunculuklar ise nispeten baya başarılı. Kansız bıçaksız dehşet sahneleri içermeden korkmak isteyenler için birebir 1 yapım olmuş.

Seyrederken sanki birkaç korku filminin tek 1 yapımda toplandığını hissedeceğiniz The Conjuring; hem perili ev, hem hayalet avcıları, hem exorcism, hem evin eski sahiplerinin ruhları gibi başlıkları işleyen senaryo, birçok korku filminin iddia ettiği gibi gerçek olaydan alıntı imiş. Fazla söze gerek yok, daha iyisi yapılana kadar 2013ün en iyi korkusu bu. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder