19 Ağustos 2013 Pazartesi

Yeni Dizi Tavsiyeleri: DO NO HARM

Yaz dönemiyle beraber yeni başlayan dizilerin (artık pek yeni sayılmasa da) o kadar çok alternatifi var ki içinden birkaçını denemek için pilot bölümlerini izlemek bile yaklaşık 20 saatlik zaman dilimimize malolmakta. Dolayısıyla en az 5-6 bölümünü izledikten sonra başarılı bulduğum yapımları burada tavsiye edeceğim.

Dizi, ismini Hipokrat yeminin ilk cümlesi olan " First Do No Harm"dan (Önce Zarar Verme) almıştır. Konusu: İnanılmaz yetenekli ve yakışıklı Dr Jason Cole çoklu kişilik bozukluğu çekmektedir. Ancak Cole'un bu tehlikeli alt kişiliği her akşam aynı saatte gelip her sabah aynı saatte gitmekte, yani gündüz ve geceyi aralarında bölüşmektedirler. Fakat birbirinden nefret eden bu iki kişilik aynı bedeni dâhi paylaşamazken aynı kadına aşık olmak gibi sınavlardan geçerler.

Başrolde yer alan Steven Pasquale'i ise neden daha önce bir yerde izlemedim diye kendimi tokatlayasım geldi. Tıpkı bizim Kıvanç Tatlıtuğ tipi ve mimikleri taşıyan aktörün canlandırdığı kötü kişilik; Kuzey karakterinin ABD şubesi gibi..(son benzetmeyi abartmış olabilirim, diziyi izlemiyordum)
Gündüz iyi huylu, gece kötü olan Jason'u ele alan kurgu ise sanki Robert Louis Stevenson'ın klasik Dr Jekyll ve Bay Hyde romanına atıfta bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder